header banner
Default

Cardano crasht 25%: ADA-houders zijn over het algemeen rood


Cardano (ADA) bevindt zich in een onzeker terriorium. Het is een van de cryptocurrencies die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het label ‘effect’ heeft gekregen. ADA werd in zowel de aanklacht tegen Binance als in die van Coinbase bestempeld als effect, wat momenteel tot veel onzekerheden leidt binnen de gemeenschap. De Cardano Foundation, de organisatie die toezicht houdt op de ontwikkeling van de Cardano blockchain, heeft zich inmiddels verzet tegen deze bewering en Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, benadrukte het belang om als crypto community de handen ineen te slaan.

Ondanks de wellicht geruststellende woorden vanuit de Cardano Foundation en Hoskinson maken veel investeerders zich zorgen over de toekomst van de native token van het populaire smart contract netwerk. Dit komt dan ook sterk naar voren in de koersprestaties van ADA van de afgelopen week.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Cardano koers hard onderuit

VIDEO: CARDANO ADA HOLDERS - BEWARE!!!
Zach Humphries

Je hebt het misschien al voorbij zien komen in het altcoin nieuws: ADA is een van de hardste dalers van de afgelopen week als het aankomt om de grote jongens binnen de industrie. Samen met build ’n build (BNB) en polygon (MATIC) zijn het de slechtst presterende cryptomunten die stuk voor stuk inmiddels flink lager staan dan zeven dagen geleden.

Deze altcoins waren alle drie onderdeel van de lijst aan cryptomunten die de SEC als effecten beschouwd, waardoor veel investeerders bang zijn dat ze op termijn zullen verdwijnen van de (Amerikaanse) beurzen. Effecten mogen in de Verenigde Staten namelijk uitsluitend genoteerd worden met de juiste vergunningen.

Dit heeft geresulteerd in een verhoogde verkoopdruk wat momenteel duidelijk te zien is in de koersen. Ter referentie: bitcoin (BTC) staat momenteel slechts 1,5 procent lager dan een week eerder.

Als gevolg van de SEC bewering heeft cardano meer dan 3 miljard dollar aan marktkapitalisatie verloren in de afgelopen week. Het staat namelijk met maar liefst 24 procent in het rood over de afgelopen zeven dagen waardoor de koers op het moment van schrijven uitkomt op $0,2873.

Nadat Robinhood bekend had gemaakt dat het cardano, net als polygon en solana (SOL), van het platform gaat verwijderen, kwam de koersdaling in een hogere versnelling.

Leeuwendeel ADA holders noteert verlies

VIDEO: CARDANO GAMEPLAN How ADA Holders Win Big!
Cardano News

Momenteel staan maar liefst 3,67 miljoen Cardano wallets in het rood, volgens data van IntoTheBlock. Deze enorme stapel aan adressen representeren maar liefst 83 procent van alle adressen op het netwerk.

Screenshot-2023-06-07-at-8.24.44-PM

Slechts 11,44 procent van de adressen zou tegen de huidige ADA koers zijn/haar holdings met een winst kunnen verkopen. Bovendien zou 4,95 procent van de adressen momenteel break-even staan.

Sources


Article information

Author: Ashley Ward

Last Updated: 1698800522

Views: 1377

Rating: 4.7 / 5 (37 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ashley Ward

Birthday: 1993-06-18

Address: 926 Jennifer Crossing, Stephenbury, AK 17349

Phone: +3729202180553859

Job: IT Support Specialist

Hobby: Meditation, Skateboarding, Chocolate Making, Hiking, Cooking, Cycling, Puzzle Solving

Introduction: My name is Ashley Ward, I am a talented, dazzling, Gifted, unswerving, steadfast, ingenious, striking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.