header banner
Default

Yazar Investing com, bu hafta kripto para piyasalarını etkileyebilecek önemli olaylar hakkında konuştu


Bu hafta kripto para piyasalarını etkileyebilecek önemli olaylar

Investing.com - Kripto para piyasaları geçen haftanın sonlarına doğru spot ETF başvurusuyla moral buldu. 

Hafta sonu işlemlerinde ise Binance’in SEC ile anlaşma yolunda önemli bir adım attığı söylentileri piyasaları desteklemeye devam etti. Ancak hafta kapanışına doğru gelen satışlarda bu habere verilen tepki alımlarının geri çekildiği görüldü. 

Geçen haftanın önemli olaylarından biri de üst üste 10 artırımının ardından faizleri sabit bırakmasıydı. Piyasalar için olumlu algılanabilecek bu ekonomik olay, şahin konuşmasının ardından kripto paralarda satışa neden oldu. Hafta açılışında ise piyasada yatay bir başlangıç gerçekleşti. 

Son durumda kripto para piyasa değeri 1,07 trilyon dolarda seyrediyor. Bitcoin, haftaya 26.330 dolarda başlarken hakimiyet oranı %48 oranında devam ediyor. , 1.720 dolardan başlangıç yaptı ve hakimiyet oranı ise %20 seviyelerinde. İlk 10 kripto para arasında düşük hacimli işlemlerde karışık bir seyir söz konusu. Son 24 saatte ve , hafif pozitif hareket ederken diğer yüksek piyasa değerine sahip kripto paralar ekside hareket ediyor.

Bu hafta piyasaları neler bekliyor?

VIDEO: 2024’te Halvingle Birlikte Bitcoin Fiyatı...
BTCHaber TV

Bitcoin fiyatı için yakından takip edilen endekslerden biri olan , geçen hafta %1,2 oranında düşüşle düzeltme seyrini devam ettirdi ve 102 seviyelerine kadar geriledi. Dolardaki zayıflama, genel olarak BTC fiyatı için olumlu algılanırken DXY’nin hareketi hafta boyunca yakından takip edilecek.

ABD Fed Başkanı Jerome Powell’ın yorumları da kripto piyasası için son derece önemli. Powell, bu hafta para politikası değerlendirmesini yapmak için Çarşamba ve Perşembe günü ABD Kongresinde konuşma yapacak. Diğer yandan iki Fed yetkilisi de Kongre’de hazır bulunacakken bu hafta 6 Eyalet Fed Başkanlarının konuşmaları da piyasa üzerinde etkili olabilir. 

Avrupa’da ise geçen hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 25 baz puan daha artırmasının ardından bu hafta da İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) izlenecek. BoE’nin ECB’ye paralel olarak faizleri 25 baz puan artırması bekleniyor. Bununla birlikte yurt içinde bu hafta açıklanacak TCMB’nin de , merakla beklenen ekonomik veriler arasında. TCMB’nin Perşembe günü saat 14.00’te açıklayacağı kararında faizleri artırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Son gelişmelerin ardından kripto para piyasalarında sakin seyir dikkat çekiyor. Bu da piyasalarda iki hafta önce SEC’in piyasaları tedirgin eden eyleminin büyük ölçüde fiyatlandığı yorumuna neden oldu. Ancak etkisiyle ortalama %10’a yakın gerileyen piyasalarda düşüş dursa da henüz kayıpların büyük çoğunluğu telafi edilmedi. 

Yazar: Günay Caymaz

Sources


Article information

Author: Phillip Smith

Last Updated: 1699996804

Views: 890

Rating: 4.5 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Phillip Smith

Birthday: 1924-05-23

Address: 453 Phillips Ford, Smithport, KS 79368

Phone: +4574371207574449

Job: Article Writer

Hobby: Card Games, Wildlife Photography, Horseback Riding, Skydiving, Puzzle Solving, Sculpting, Rock Climbing

Introduction: My name is Phillip Smith, I am a cherished, radiant, skilled, treasured, receptive, accomplished, daring person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.