header banner
Default

Lavere priser på elbiler i Danmark efter faldet i Tesla-priserne?


Da det forleden kom frem, at Tesla sætter prisen på deres populære elbiler Model Y og Model 3 ned med op mod 130.000 kroner, sendte det chokbølger ud på bilmarkedet. Også i Danmark.

Alligevel får det ikke Danmarks største bilkoncern, Semler Gruppen, til at handle i panik. Semler Gruppen har bilmærker som Audi, Skoda, VW, Cupra, Seat og Porsche, og selskabets administrerende direktør, Lars Kornelius, forklarer, at de kører med en stabil prispolitik uagtet hvad andre aktører i markedet gør.

Se også: Test af elbiler fra 2022

Tesla får os ikke til at ændre priser

”Vi har altid haft øje for konkurrencesituationer, og det (Teslas prisnedsættelse, red.) får os ikke til at ryste på hånden. Konkurrencen på bilmarkedet har altid været hård fra både nye og eksisterende brands, og det skal vi kunne håndtere. Den seneste ændring i konkurrencesituationen får os ikke til at ændre markeds- og prisstrategi”.

Han understreger samtidig, at han undrer sig over, at Tesla kan ændre priser 5-7 gange på 24 måneder og pludselig tager ”elevatoren ned”, som han beskriver den seneste voldsomme prisnedsættelse.

Se også: Biltest på video

Stærkt line-up af elbiler

Lars Kornelius uddyber den kølige reaktion på Teslas priskrig med, at Semler Gruppen har så stærkt et line-up af biler på markedet i dag og i fremtiden, at Teslas nuværende strategi ikke vil koste Semler Gruppen noget.

”Vi ser ingen grund til at ændre vores forecast og planer i 2023”, slår han fast. Han supplereres af VW’s danske pressechef, Thomas Hjortshøj, der forklarer, at VW har en ordrebank på 640.000 biler i EU.

“Mange går og venter på en VW-bil”, slår Thomas Hjortshøj fast.

Semler Gruppen stod for 26,38 procent af det samlede bilsalg i Danmark i 2022, og de stod for 37,5 procent af alle solgte elbiler i 2022 med VW som det mest solgte brand.

Se også: Elbiler – alt om teknologien

Nye biler på vej i 2023

I 2023 kommer Audi blandt andet med Q8 e-tron, Cupra kommer med nye versioner af Leon og Arteca med nye motorer, Porsche kommer med en fuldelektrisk Macan og VW har ID.7 på vej til april, mens en opgraderet ID.3 allerede kan forudbestilles nu.

Sources


Article information

Author: Derek Proctor

Last Updated: 1699550041

Views: 1073

Rating: 4.5 / 5 (47 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Derek Proctor

Birthday: 1962-03-06

Address: 61045 Alexis Garden, Kaitlyntown, WV 24427

Phone: +3915650621643735

Job: SpaceX Engineer

Hobby: Singing, Tennis, Beer Brewing, Aquarium Keeping, Role-Playing Games, Juggling, Snowboarding

Introduction: My name is Derek Proctor, I am a persistent, Colorful, sincere, forthright, valuable, Precious, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.